lijmwerk vg metselwerk
Slice 1 Combined Shape

Kalkzandsteen lijmen

Kalkzandsteen is een soort steen dat veel wordt gebruikt in de bouw. Het is een natuurlijk materiaal dat bestaat uit kalk, zand en kiezel. Kalkzandsteen wordt vaak gebruikt voor muren, schoorstenen en andere constructies. Je kunt kalkzandsteen metselen, maar ook lijmen.

Welke lijm is geschikt?

Om kalkzandsteen te lijmen, wordt er vaak gebruik gemaakt van een soort lijm die speciaal is ontwikkeld voor deze steensoort. Deze lijm is vaak gemaakt van cement, water en bepaalde toevoegingen die zorgen voor een goede hechting tussen de stenen. Het is van belang om de juiste lijm te gebruiken, omdat deze specifiek is ontwikkeld voor kalkzandsteen. Als je een verkeerde lijm gebruikt, kan dit leiden tot slechte hechting of zelfs scheuren in de stenen.

Hoe gaat het lijmen in zijn werk?

Bij het lijmen van kalkzandsteen, is het belangrijk om de stenen goed uit te lijnen en op maat te hakken/zagen. Dit helpt om de juiste pasvorm te krijgen en voorkomt dat er grote lege ruimtes ontstaan tussen de stenen. Het is ook belangrijk om de lijm goed te verdelen over de stenen, zodat deze gelijkmatig verdeeld is en een stevige hechting vormt. Het is aan te raden om de lijm met een troffel of een lijmbak aan te brengen. Eenmaal aangebracht, is het belangrijk om de stenen onmiddellijk te plaatsen. Dit doe je om ervoor te zorgen dat de lijm niet droogt voordat de stenen op de juiste plek zitten.

Kalkzandsteen metselen

Metselen met kalkzandsteen is een techniek die vereist dat de metselaar over de juiste vaardigheden en kennis beschikt. Ook hier is het belangrijk dat je de kalkzandsteen goed uitlijnt. Dit helpt om strakke en esthetisch aantrekkelijke metselwerken te creëren. Voor het juist uitlijnen van de stenen, maakt een metselaar vaak gebruik van een waterpas en een loodlijn.

Cementmortel

Het gebruik van cementmortel is een vereiste voor het metselen van kalkzandsteen. Cementmortel bestaat uit cement, zand en water. Het helpt bij het verkrijgen van een stevige hechting tussen de stenen en zorgt voor een duurzame constructie. Net als bij lijm is het belangrijk om de stenen onmiddellijk te plaatsen zodra ze zijn aangebracht. Dit is eveneens bedoeld om ervoor te zorgen dat de cementmortel niet droog is voordat de stenen goed geplaatst zijn.

Op zoek naar een metselaar?

Van Gelderen Metselwerken is een bedrijf dat al sinds 1978 bestaat. Bent u op zoek naar een expert op het gebied van kalkzandsteen lijmen? Neem dan vrijblijvend contact op met Van Gelderen Metselwerken. We staan u graag te woord en informeren u over alle mogelijkheden.

Metselaar gezocht?

Op zoek naar vakbekwame metselaars met jarenlange ervaring? Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in metselwerk, kalkzandsteen lijmen, stelwerk van metselprofielen en kozijnen en renovatiewerkzaamheden. Ons ervaren team werkt voor kleine en grote opdrachten. Informeer vrijblijvend naar meer informatie.
Van Gelderen Metselwerken