metselwerk Lokhorst vg metselwerk Aalsmeer machineweg
Slice 1 Combined Shape

Renovatie

Het renoveren van metselwerk kan een ontmoedigende taak zijn, maar met de juiste aanpak, loont het zeker. Metselwerk is duurzaam en kan wel tegen een stootje, maar na verloop van tijd zal het toch versleten, gebarsten of beschadigd raken. Het renoveren van metselwerk kan niet alleen het uiterlijk van een gebouw verbeteren, tijdens bijvoorbeeld een gevelrenovatie, maar het helpt ook om de structurele integriteit te beschermen.

Het process van het renoveren van metselwerk

Voordat u begint met de renovatie, is het belangrijk om te bepalen hoe groot de schade is. Ook is het belangrijk om te bepalen met wat voor type metselwerk u te maken heeft; elk type vereist verschillende methoden van reparatie en renovatie. De algemene stappen van de renovatie blijven hetzelfde:

Reparatie

Controleer alle metselwerken op beschadigingen. Eventuele scheuren of gaten repareer je met mortel, of steen. Het is belangrijk om de kleur en textuur van het reparatiemiddel te matchen aan het te renoveren metselwerk.

Vervanging

In sommige gevallen kan het nodig zijn om beschadigde of ontbrekende delen te vervangen. Dit kan betekenen dat afzonderlijke stenen of zelfs hele delen van een muur moeten worden vervangen.

Reinigen

De derde stap in de renovatie van metselwerk, is het reinigen. Reinigen kan gedaan worden met een hogedrukreiniger of een harde borstel. Dit zal vuil en ander puin dat kan interfereren met het reparatieproces verwijderen.

Hervoegen

Hervoegen is het proces van het vervangen van de mortel tussen de bakstenen. Dit is een noodzakelijk stap van je muur renoveren. Zeker als de mortel beschadigd is, of in de loop der tijd is versleten. Soms is helemaal opnieuw metselen noodzakelijk. Het is belangrijk om een mortel gebruiken die geschikt is voor het renoveren van het metselwerk.

Afdichten

Overweeg ten slotte om alle metselwerken af te dichten, Zo bescherm je het tegen toekomstige schade. Dit helpt voorkomen dat water het oppervlak binnendringt en opnieuw schade veroorzaakt.

Renovatie werkzaamheden uitbesteden?

De renovatie van metselwerk is een uitdagende taak. Met de juiste aanpak kan een renovatie een groot verschil maken in het aanzicht en de integriteit van uw muur of gevel. Het is belangrijk om een professioneel metselbedrijf in te huren. Van Gelderen Metselwerken heeft jarenlange ervaring en beschikt over de juiste expertise. Wij zijn uw partner in de renovatie van metselwerken. Informeer vrijblijvend naar alle mogelijkheden, wij helpen u graag.

Metselaar gezocht?

Op zoek naar vakbekwame metselaars met jarenlange ervaring? Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in metselwerk, kalkzandsteen lijmen, stelwerk van metselprofielen en kozijnen en renovatiewerkzaamheden. Ons ervaren team werkt voor kleine en grote opdrachten. Informeer vrijblijvend naar meer informatie.
Van Gelderen Metselwerken