vg metselwerk bavodorp van lith haarlem
Slice 1 Combined Shape

Stelwerk profielen

Stelwerk metselprofielen en kozijnen

Metselprofielen en raamwerken zijn essentiƫle onderdelen van de bouw, die worden gebruikt om de stevigheid en stabiliteit van een bouwwerk te verbeteren. Zonder deze twee lukt het bijna niet om een loodrechte en stabiele muur te maken. Op deze pagina komt u meer te weten over het stelwerk van metselprofielen.

Waarom stelwerk profielen gebruiken?

Het gebruik van stelwerk metselprofielen is van groot belang voor de stevigheid en stabiliteit van een bouwwerk. Het helpt bij het verkrijgen van een strakke en horizontale muur met de juiste uitstraling. Daarnaast krijg je een stevige en duurzame omlijsting van de openingen in een muur.

Wat wordt bedoeld met stelwerk?

Het stelwerk in de bouw is de ondersteuning van de kozijnen, die ervoor zorgt dat deze niet verzakken of scheef komen te staan. Stelwerk is in veel gevallen gemaakt van hout of metalen (aluminium) profielen of een combinatie van beide materialen. Het is belangrijk om te zorgen voor een juiste afwerking met het metselwerk, zodat er een mooi afgewerkt en waterdicht geheel ontstaat.

Hoe werkt het?

Stelwerk wordt meestal aangebracht tijdens de bouwfase, voordat de muur wordt opgetrokken. Het wordt gebruikt om de belasting van het raamwerk en andere bouwelementen te verdelen over de muur, zodat deze niet overbelast worden en scheef komen te staan. Het stelwerk is ook ontworpen om te helpen bij het verminderen van trillingen en vervorming van de muur. Dit helpt bij het verkrijgen van een duurzame constructie die bestand is tegen de elementen.

Wat zijn metselprofielen?

Metselprofielen zijn houten metalen profielen die worden gebruikt om de hoeken van een muur te versterken en het metselwerk op zijn plaats te houden. Deze profielen zorgen voor een stevige hechting tussen de stenen en helpen bij het verkrijgen van een strakke en esthetisch aantrekkelijke muur. Kozijnen zijn de frames waarin ramen en deuren worden geplaatst. Ze zijn vaak gemaakt van hout, aluminium of kunststof en zorgen voor een stevige en duurzame omlijsting van de openingen in een muur.

Op zoek naar een metselaar?

Bent u van plan om te verbouwen en zoekt u een vakman op het gebied van metselen en/of stelwerk t.b.v. metselwerk? Van Gelderen Metselwerken bestaat al sinds 1978 en kan dan ook bogen op ruime ervaring. Neem vandaag nog contact op en laat u uitgebreid voorlichten.

Metselaar gezocht?

Op zoek naar vakbekwame metselaars met jarenlange ervaring? Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in metselwerk, kalkzandsteen lijmen, stelwerk van metselprofielen en kozijnen en renovatiewerkzaamheden. Ons ervaren team werkt voor kleine en grote opdrachten. Informeer vrijblijvend naar meer informatie.
Van Gelderen Metselwerken